O nama

LUMEN

Tko smo mi?

Mjesto za poduke i instrukcije iz mnoštva predmeta s tradicijom dugom 3 desetljeća – to je Lumen. Gotovo da ne postoji učenik u Rijeci koji nije čuo za Lumen školu za poduke.

Prva škola za poduke u Rijeci

Karmen Bljaić, profesorica matematike i fizike prije 30 godina odlučila je svoju ljubav prema matematici i fizici, djeci i podukama prenijeti učenicima kroz osnivanje škole za poduke Lumen. Kroz život uvijek je lakše koračati s nekim, stoga nagovara i svoju sestru Jasnu da joj se pridruži, koja marljivo vodi računa o svim logističkim i organizacijskim poslovima ove Lumen obitelji.

Kroz godine, na vrata Lumena, na adresi Fiorella la Guardije 12, Rijeka pokucalo je nebrojeno generacija pripremajući se za ispite iz raznih predmeta, savladavajući gradivo, pripremajući se za  državnu maturu i tako gradilo obitelj Lumena koja je iz godine u godinu rasla.

Obzirom da obitelj nije  propisana formulama, jednadžbama, periodnim sustavom elementa ili mjestom stanovanja, Karmen je sa svojim timom profesora odlučila svoju proširiti na cijelu Hrvatsku pružajući učenicima mogućnost online pripreme za državnu maturu kroz projekt Lumen@home, ali i pripadnost jednoj velikoj, nasmijanoj obitelji punoj podrške koja postoji već 30 godina.

Najbolje pripreme za maturu u Rijeci

Rezultati koje naši polaznici svake godine ostvaruju na ispitima državne mature dokaz su ispravnosti našeg prisupa i provjerne metode kojom uspješno vršimo temeljitu pripremu kroz cijelu godinu, a koja se provodi prema objavljenom ispitnom katalogu. 

Naši maksimalno posvećeni profesori garancija su ugodnog i opuštenog iskustva i odličnih rezultata.

Poduke i pripreme iz mature koje daju rezultate

30-godišnje iskustvo u poučavanju Lumen škole za poduke temelji se na dugogodišnjem radu s polaznicima na razini pružanja instrukcija iz  Matematike, Fizike, Kemije, Biologije, Hrvatskog jezika, Engleskog jezika, Latinskog jezika, Taljanskog jezika i Njemačkog jezika.

Poduke su prilagođene zatečenom znanju kod polaznika s naglaskom na pronalasku optimalnog pristupa kojim ćemo polaznike motivirati, usmjeriti, poraditi na koncentraciji i posljedično ostvariti željene rezultate kojima će se ponositi.

Ideš u Lumen ili na instrukcije?

Naši polaznici često ističu kako im je prije Lumena priprema za ispite u pojedinim predmetima predstavljala stres s kojim se nisu znali nositi. U razgovoru s njima i roditeljima vrlo često smo se susretali s istim zaključkom – nedostatak strukture, metodičnosti i redovitosti u prethodnom radu doveo je do dodatne konfuzije i rezultata lošijih od očekivanog. Zato naši polaznici često svoje prijatelje pitaju: “Ideš u Lumen ili na instrukcije?

Osnovni preduvjet uspješnih instrukcija iz pojedinog predmeta ili dugoročne pripreme za maturu je:

1.

Razumijevanje i detektiranje slabih točaka učenika koji prolaze kroz pripremu ili instrukcije

2.

Strukturiran program priprema ili instrukcija koji će učenicima dati sigurnost koja im nedostaje

3.

Individualno prilagođeni pristup svakom učeniku koji će dodatno potaknuti motivaciju i koncentraciju kod učenika

4.

Motivirani profesori sa znanjem i iskustvom, maksimalno posvećeni svakom polazniku

Poduke ovisno o razini obrazovanja

Poduke ili instrukcije iz određenih predmeta za osnovnoškolce ili srednjoškolce ili pripreme za državnu maturu imaju jedan zajednički nazivnik – zove se struktura. Kako bi sve vrste naših poduka bile jednako uspješne, potrudili smo ih se u naših 30 godina iskustva sistematizirati kako bi u određenom vremenskom periodu, jednako uspješno pripremili sve naše polaznike.

Osnovna škola

Rad s osnovnoškolcima drugačiji je od rada sa srednjoškolcima. U ovoj širokoj dobnoj skupini fokus poduka još uvijek je na konkretnoj problematici u određenom predmetu.

Srednja škola

Od uvođenja državne mature više ništa nije isto. Srednjoškolci ne samo da se moraju snalaziti s tekućim obvezama, zadaćama i ispitima, već im negdje u podsvjesti cijelo vrijeme njihove srednjoškolske karijere stoji i priprema za maturu.

Pristup

U podukama pristup je početak i kraj svega. Dugogodišnje iskustvo u podučavanju neovisno radi li se o podukama ili pripremi za maturu, uz pravi, prilagođen pristup svakom polazniku odlika su svih profesora koji podučavaju u Lumen školi za poduke. 

Statistike i ocjene na kraju školske godine kao i one nakon položene državne mature potvrda su naših metoda i protokola rada iz kojih čvrsto stojimo.

O čemu ovisi procjena hoće li se netko bolje snaći u grupi ili na individualnim podukama?

Postoje više ili manje snalažljiva djeca, među njima oni koji nemaju problem priznati kako su s određenim predmetom ili gradivom “zapeli” kao i oni kojima rad u grupi stvara dodatni stres. Svoje dijete najbolje poznaju roditelji – u razgovoru s njima i s djetetom, a nakon obavljene inicijalne procjene vaše ćemo dijete pravilno usmjeriti i preporučiti vrstu poduke uz čiju će pomoć ostvariti najbolje rezultate.

U grupama

Podučavanje u manjim grupama dinamičnije je od individualnih poduka, od polaznika zahtjeva drugačiji fokus te im istovremeno osigurava trenutni feedback tj. usporedbu njihovog stečenog znanja s znanjem ostalih polaznika iz grupe. 

U pravilu možemo reći kako se radi o vrlo bitnom motivacijskom momentu koji kod individualnih poduka nije prisutan.

1 na 1

Za polaznike kojima svladavanje određene vrste gradiva u manjim grupama predstavlja izazov predlažemo individualne instrukcije, poduke i/ili pripreme za maturu. 

Uz takav individualan pristup, motivaciju od strane naših profesora rezultati nikada nisu izostali!


JAVITE NAM SE

info@lumenpoduke.com

098 257 119

Ul. Fiorella La Guardia 12, 51000, Rijeka

© 2023 Lumen poduke. Sva prava pridržana.